Зона header
24°
Вторник, 21 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Шуменският университет празнува деня на патрона си Константин Преславски

Избори 2 в 1

Демографският срив е предизвикателство пред националната ни сигурност

Основно предизвикателство пред националната ни сигурност, е демографският проблем на България. Ние се топим като народ.

1722 0

ВМРО Шумен представи кандидатите си за народни представители

Днес, на 16 май, международния ден на светлината, в Шумен бе представена листата на ВМРО – БНД за предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители.

3998 0

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

6150 0

Шумен

ТСБ: Средната брутна заплата в Шуменско през март достигна 1 749 лв.

Средната брутна месечна работна заплата В Шуменска област през март е 1 749 лева. Това е със 78 лв. повече от предходния февруари.

330 3

„Заря“(Тодор Икономово), „Мълния“(Климент), „Чавдар“(Дивдядово), „Шумен 2007“ са на полуфинали в областното първенство по футбол

„Заря“(Тодор Икономово), „Мълния“(Климент), „Чавдар“ Дивдядово и „Шумен 2007“ са отборите, които ще определят финалистите за сезон 2023/2024 в първенството по футбол на област Шумен.

285 0

Хванаха 51-годишен от Градище да шофира почерпен в Шумен

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол в сутрешните часове на вчерашния ден, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

427 1

България

Съдът остави окончателно в ареста тъщата на убития Пейо

Софийският апелативен съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари.

105 0

Главчев нареди спешна проверка асфалтиран ли е пътят край Аксаково след катастрофата с кола на НСО

Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с появилата се информация за асфалтирана част от път в района на Аксаково, Варненско, където преди дни стана тежка катастрофа с автомобил на НСО, при която имаше и жертва.

221 2

Цоков: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат пълните точки от проблемната задача в матурата по български език и литература, заяви министърът на образованието Галин Цоков по БНТ по повод липсващата диаграма от първия модул в тестовете на някои ученици.

178 1

Свят

Аналена Бербок пристигна внезапно в Киев

Министърът на външните работи на ФРГ Аналена Бербок пристигна в Киев на предварително необявено посещение, съобщава германското издание Der Spiegel.

78 1

Шиитски духовник на 93 години е новият председател на иранското Събрание на експертите

Деветдесет и три годишен шиитски духовник днес бе избран за двугодишен мандат начело на влиятелното Събрание на експертите в Иран, предаде иранската новинарска агенция ИСНА.

67 0

Финландия призова за общоевропейско решение за спиране на мигрантския поток от Русия

Финландия иска Европейският съюз да приеме общи мерки за предотвратяване на т.нар. „инструментализирана миграция“ или потока от мигранти, пристигащи от Русия без валидни документи за пътуване, каза премиерът Петери Орпо, цитиран от Ройтерс.

78 0

Спорт

БФС отбеляза 100 години от първия мач на България

БФС отбеляза 100-годишнината от първия мач на националния отбор на България. 100 години национален тим на България Тази година във футбола ни минава под наслов "100 години национален отбор", както и "100 години БФС", а именно днес е датата, на която отбелязване вековния юбилей от първия мач.

79 0

Ювентус върна три гола за 8 минути, но не помрачи купона за Шампионска лига в Болоня

Вече осигурилите си мястото в Шампионска лига тимове на Болоня и Ювентус спретнаха истинско шоу в предпоследния кръг от Серия "А", завършвайки наравно 3:3.

169 0

Вече и официално: Ливърпул обяви Слот за наследник на Клоп

Ден след емоционалното изпращане на Юрген Клоп на "Анфийлд", от Ливърпул официално обявиха дългоочакваното име на неговия заместник.

129 0

Любопитно

Енергия и калориен дефицит – как да си набавим липсващите калории

Калориен дефицит се постига, когато се консумират по-малко калории, отколкото се изразходват. Когато е в калориен дефицит, тялото е принудено да използва запаса си от мазнини, за да компенсира липсата на калории.

107 0

Църквата почита днес Св. св. Константин и Елена

На 21 май Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Константин и Елена. Император Константин остава в историята с Медиоланския едикт от 313 г.

142 0

Пускат на пазара електрическа лъжица, която създава усещане за соленост, без да подсолява храната

Японският гигант в производството на напитки "Кирин холдингс" (Kirin Holdings) ще започне да продава електрическа лъжица, за която изследователите твърдят, че може да насърчи по-здравословното хранене чрез подобряване на соления вкус без прибавянето на допълнителна сол, предаде Ройтерс.

179 1

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5487 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

10213 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16790 27

Този сайт използва бисквитки

Инстаграм профил