Как се третират хемороидите?

 

Общи мерки
Смята се, че по принцип запека и напъването при ходене по нужда стимулират хемороидите, твърдите изпражнения могат да наранят съществуващите хемороиди. Препоръчително е лицата, които имат хемороиди да намалят съпротивата на техните изпражнения чрез увеличаване на приема на фибри в техния хранителен режим. Фибрите се намират в много храни, включително пресни и сушени плодове, зеленчуци, зърно и зърнени култури. Обикновено 20-30 грама на ден фибри се препоръчват като се има предвид, че средната диета съдържа по-малко от 15 грама. Може да се препоръча и по-голям прием на течности, за да се омекотят изпражненията. Въпреки това не съществува силна научна подкрепа за ползите от фибрите, течностите, или омекотителите на фекалиите.

Бел.: Диарията влошава симптомите на хемороиди и е препоръчително да се контролира.

Лекарства за хемороиди
Много от предлаганите продукти за лечение на хемороиди са ефикасни. Те често съдържат същите лекарства, които се използват за лечение на анални симптоми като сърбеж или дискомфорт. 

Продукти, използвани за лечение на хемороиди са достъпни както мехлеми, кремове, гелове, супозиторий, пенопласти, както и подложки. Маслата, кремовете и геловете - когато се използват около ануса трябва да се прилагат на тънък пласт. Когато се прилагат към аналния канал, тези продукти трябва да се нанесат с пръст или тръба. Тръбите са най-ефективни, когато са на дупки по страните, както и в края. Тръбата трябва да се лубрикира с мехлем преди вмъкване. Супозиторията или пенопластите не разполагат с предимства пред маслата, кремовете и геловете.

Бел.: Повечето продукти съдържат повече от един вид активна съставка. 

Местна анестезия

Местната анестезия временно облекчава болката, паренето и сърбежа по вцепенените нервни окончания. Използването на тези продукти трябва да бъде ограничено до перианалната област и по-ниската част на аналния канал. Местната анестезия може да предизвика алергични реакции с парене и сърбеж. Затова, ако паренето и сърбежа се увеличават с прилагането на анестезията, тя трябва да се преустанови. 

 

 





{START_COUNTER}