×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билкови продукти 

Нови продукти

Най-продавани

Горещи оферти

Блог

Полезни статии

Здраве и красота

Експертни мнения

Podcast

Уебинар

Здраве с д-р Жиланов

Новини

Фертилитет и либидо – как да ги повишим

Фертилитет и либидо – как да ги повишим

виж повече
Психологическото въздействие на социалната изолация

Психологическото въздействие на социалната изолация

виж повече

Отзиви на клиенти

Наталия Шапиро за

Енергизираща билкова смес - С корейски и сибирски женшен, ашваганда и мака, 59.2 ml

Много ефективно действие. Доволна съм.

Евгени Нанев за

Alpha-GPC / Алфа-глицерил фосфорил холин, 60 капсули

Бърза и лесна поръчка.

Проф. Д-р Мария Малинова, д.м за

Тудка (Тауроурсодезоксихолова киселина) TUDCA – здраве за черния дроб и жлъчния мехур, 500 mg, 60 капсули

Поздравления на екипа, за изключително компетентните и изчерпателни отговори на читателите! Успехи!

Въпроси от онлайн консултация с лекари

Попитай специалистите
Здравейте! От 15г.пия по 1бр.Дианксит на ден и от 3месеца Ашванганда по 1950мг.на ден,мога ли да вземам и Родиола с тях и по колко и каква часова разлика от Дианксита ако може? Благодаря! Очаквам вашият отговор!

Здравейте!

Изглежда по-добре да не използвате Родиола (златен корен, розов златовръх), докато приемате Деанксит – има вероятност нейният ефект по отношение на серотониновата сигнализация в мозъка да се насложи с този на едната съставка от деанксита – мелитрацен. Това вещество се причислява към трицикличните антидепресанти, потискащи обратния захват на норадреналина и серотонина (обозначават се като SNRI – serotonin & noradrenaline re-uptake inhibitors) – действа чрез увеличаване нивата на тези два невромедиатора в синаптичната цепка и засилване на междуневронните сигнали. Засиленото стимулиране на серотониновото действие може да доведе до учестен пулс, възбуда, объркване, гадене, тремор на мускулите (треперене), засилено изпотяване и други симптоми, които могат да прераснат в животозастрашаващ проблем, ако не бъде спряна стимулацията. Разбира се, родиолата няма да предизвика серотонинов синдром бързо и внезапно, но ако се приема заедно с деанксит, не е изключено той да се прояви. Избягвайте комбинацията. Ашваганда можете да приемате с деанксита.

 Ако наистина се наложи добавянето на нещо успокоително или тонизиращо към деанксит и ашваганда, може да опитате с екстракти от хмел, валериана, маточина, или някой от еликсирите на д-р Бах – има такива срещу тревожност, несигурност, страх, депресия и т.н. Подобно на хомеопатията, и за тези еликсири не са изведени точни научни закономерности (от гледна точка на това, което се знае към момента), но практиката показва, че действат отлично на много хора. Този например е срещу депресия https://revita.bg/shop/cveten-eliksir-ot-evropejski-fasul-aulaga-gorse-13-stres-i-dobro-nastroenie-kapki-po-metoda-na-d-r-bakh-10-ml , а в търсачката на сайта ни лесно ще намерите и другите варианти.

 Избягвайте добавянето на цитрусови флавоноиди (променят активността на чернодробните ензими, преобразуващи съставките на деанксита), женшен, гинко билоба, L-триптофан, 5-хидрокситриптофан (5-HTP) елеутерокок (сибирски жен-шен), по същата причина като тази на родиолата.

Поздрави,

Борис Гинчев

Магистър-фармацевт

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Здравейте! Може ли човек с хиперплазиня на простатата, приемащ постоянно Дутастерид/ Тамсулозинов хидрохлорид, да приема едновременно с това и Ресвератрол, при положение, че му е забранено въобще да консумира червено вино? Чувам версии, че има ресвератрол от плод грозде и друг такъв от семената на грозде. Така ли е, и има литова някакво значение в случая, за кйто питам? Предварително Ви благодаря, Елеонора василева

Здравейте, г-жо Василева!

Вероятно забраната за червено вино е свързана с друга причина, освен простатната хиперплазия – артериална хипертония, чернодробно заболяване, аритмия или бъбречен проблем? Самият ресвератрол има положително въздействие срещу разрастване на простатната жлеза, като вкарва разрастналите се клетки на епителната тъкан в програмирана клетъчна смърт (апоптоза) по сигналния път p38MAPK-FOXO3a – водеш до ускорено загиване на „излишните“ клетки : https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-019-2648-8 . Антиоксидантите свойства на ресвератрола също са от значение за понижаване на възпалението в жлезата, и той е препоръчвана добавка при доброкачествените заболявания на простатата. Невинаги се постига смаляване на жлезата, но в повечето случаи се забавя скоростта и степента на разрастването ѝ, особено в съчетание със съответните лекарства (например, посочените от Вас).

 Относно произхода на ресвератрола, няма повод за притеснение – в повечето случаи той се добива индустриално от корените на японската фалопия (Reynoutria japonica, известна и като Polygonum cuspidatum). Дори и ресвератролът да е добит от гроздови семена/люспи, това не би имало ефекта на червеното вино като цяло върху организма, най-малкото защото в ресвератрола не остава алкохол, а и защото в химически чистия си вид, една и съща молекула има един и същи ефект, независимо от какво е получена.

Поздрави,

Борис Гинчев

Магистър-фармацевт

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Здравейте бихте ли ми казали възможно ли е лечение на хашимото с билки

Здравейте!

Възможна е фитотерапия на автоимунния тиреоидит на Хашимото с лечебни растения и техни екстракти, но няма разработена методика, която гарантирано да излекува състоянието в достатъчно голяма част от случаите, че да може да се препоръча официално конкретна схема. Експертите често препоръчват следните фитопродукти, самостоятелно или в комбинации:

  1. Масло от черен кимион (челебитка, Nigella sativa, Black Cumin, Black seed) – може да понижи нивата на автоантителата срещу структури на щитовидната жлеза и тези на TSH, а да увеличи нивата на трийодотиронина T3. Може да помогне и с излишното тегло, което е чест проблем у пациентите с хипотиреоидизъм. Примерна дозировка е 2 пъти дневно по 500 мг, например от този продукт https://revita.bg/shop/bblack-cumin-seed-oil-cheren-kimion-maslo-500-mg-60-softgel-kapsuli
  2. Ашваганда (Withania somnifera) – едно от малкото лечебни растения, за което има категорични данни от плацебо-контролирани проучвания, че нормализира нивата на TSH и хормоните Т3 и Т4 при субклиничен хипотиреоидизъм, включително Хашимото https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28829155/ . Примерен продукт https://revita.bg/shop/ashwagandha-ashvaganda-500-mg-h-60-kapsuli , доза – 2-3 пъти по 1 капс., след хранене.
  3. Готу кола (Centella asiatica) – не е достатъчна за цялостно третиране на тиреоидита, но повлиява добре „мозъчната мъгла“ и объркването, породени от понижената щитовидна функция. Има антиоксидантно действие и може да забави скоростта на увреждане на жлезата от имунната система, която я припознава като чуждо тяло и реагира с антитялообразуване. Обикновено, на етикета на продуктите с готу-кола не се споменава щитовидната жлеза и нейните нарушения, понеже това е „нишова“ индикация за растението, а не често показание. Примерен продукт https://revita.bg/shop/bblack-cumin-seed-oil-cheren-kimion-maslo-500-mg-60-softgel-kapsuli - 2 х 1, след хранене.
  4. Гугул (Commiphora mukul) – увеличава нивата на антиоксидантните ензими супероксид дисмутаза и каталаза и възстановява потиснатата функция на жлезата – лабораторно доказано при мишки и описано в традиционната практика на Аюрведа. Може да се ползва екстракт като този https://revita.bg/shop/guggul-extract-gugul-120-kapsuli , в доза от 1 капсула дневно.
  5. Кордицепс (Cordyceps sinensis) – лечебна гъба от Китай и Хималаите. Въпреки че някои от гъбите не се препоръчват при автоимунни състояния, понеже могат да активират допълнително имунитета и да влошат състоянието, имуномодулаторният ефект на кордицепс не засяга хода на Хашимото, а може да понижи инсулиновата резистентност и да оптимизира метаболизма на глюкозата, с което да облекчи както черния дроб, така и щитовидната жлеза. Кордицепс засилва окислителното фосфорилиране и отделянето на клетъчна енергия, намалява хиперактивността на лимфоцитите при относително анаеробни условия и противодейства на лимфоцитната дисрегулация – имуномодулиращ вместо имуностимулиращ ефект.  Продукт https://revita.bg/shop/cordyceps-sinensis-ektrakt-kordiceps-ekstrakt-120-kapsuli-100-vegan  1 капсула дневно, с повече течности.

Има, разбира се, и много други природни средства срещу тиреоидита на Хашимото, но тези като че ли са найдобре изучени и безопасни. Приемът на кафяви водорасли или растения, богати на йод, е по-добре да се избягва, защото излишният йод допълнително забавя активността на жлезата. Изключение прави доказаният йоден дефицит – в този случай келп или фукус могат да бъдат полезни за месец-два.

Поздрави,

Борис Гинчев

Магистър-фармацевт

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Продуктът беше успешно добавен в любими.